Results 1 to 8 of 8

Thread: 8210 Signal keeps dropping

  1. #1
    splashgordon is offline Registered User
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    4

    Unhappy 8210 Signal keeps dropping

    Hi - I recently made my old (2 years) 8210 SIM free (was on Orange, now on T-Mobile).

    I am getting a problem with the signal in that I have full signal strength but, when I make a call, it suddenly drops to zero and drops the call. After a short time, the signal is back to full. This is happening pretty much in 90% of calls now!

    I have read various suggestions on these pages to replace the antenna or flash the OS. What do you suggest?

    The battery is new.

    Any help appreciated!

    Gordon.

  2. #2
    SEDUSA is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    PORTUGAL
    Posts
    187

    Talking

    the best way to solved it , is flash the phone with new version then , faid the phone and use special factory settings to do that you need mbus cable and soft nokia tool dtc3 by jordik .
    to get the soft go to page www.nokia-flash.tk and download the soft from there....
    if dont work i think its an hardware problem /phone problem

    stay cool

  3. #3
    sergo_zmeia's Avatar
    sergo_zmeia is offline Administrator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Bulgaria
    Posts
    2,328

    Hi!

    Try chunkheads Knok metod /it in the forum FAQ/...if You decide to flash Your phone dont forget to make a backup...
    Good luck!
    Regards!
    Sergo_Zmeia
    Im the wind forever free...

  4. #4
    rohit_joyus is offline Registered User
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    india
    Posts
    30
    no.....no......donot flash your phone ........try this trick i have solved a lot of phone for the same problems


    open your 8210 antena and clean it with thiner and replace it i think your problem must be solved ............

  5. #5
    chunkhead's Avatar
    chunkhead is offline Registered User
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Australia
    Posts
    1,334
    @ rohit_joyus

    ??? I have never encountered one with a faulty aerial to date! It sounds more like an antenna switch malfunction! Happens to like 70% of 8xxx phones! You could also try my water damage method! http://nokiafree.org/forums/t31337/s.html

    You can test to see if the aerial is at fault by placing the PCB into another known working chassis!

  6. #6
    splashgordon is offline Registered User
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    4

    I'll try the flashing

    Thanks everyone for your advice so far. I am going to try the flashing suggestions - just need to order myself a flash cable. I'll let you know if it works.

    Of course the phone has been working OK today but the signal problem is generally unreliable.

    Cheers,
    Gordon.

  7. #7
    splashgordon is offline Registered User
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    4
    Well I actually replaced the aerial - really easy to do any it only cost 99 pence! (plus a T6 screwdriver). It seems to have fixed the problem without any need to flash the phone.

    Hardware fix I guess.

    Cheers all,
    Gordon.

  8. #8
    TokeiLampin's Avatar
    TokeiLampin is offline Registered User
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    123
    i call this problem cut off and all i do is switch the new atenna switch it coz RM 3 at my country it about 1dollar = Rm 3.80 just count laa!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0