Results 1 to 31 of 31

Thread: DCT3 Remote Unlocking FAQ - Read before you post!

  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065

    Post DCT3 Remote Unlocking FAQ - Read before you post!

    Since it is now possible to calculate unlock codes for Nokia DCT3 models, I'm creating this thread for frequently asked questions about the new subject.

    Do NOT post code requests in in the forum.

    You can find the DCT3 calculator in thie thread:
    http://nokiafree.org/forums/t56633/h/s.html

    ---
    Q: How do I enter the codes?
    A: Remove the sim-card, power on the phone, and enter the code as it is with all the charactes. to get p w and + hit the asterik (*) key several times.

    Q: Where can I find my IMEI number?
    A: You can find it under the battery, or by pressing *#06#.

    Q: Where can I find my network code?
    A: Go to this page:
    http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/index.shtml
    choose your country from the list, then click on "Network Information" of the network you want. The number will be displayed as 123 45, in the "Network Code" field.

    Q: Which models are DCT3?
    A: 2100, 3210, 3310, 3315, 3330, 3350, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6130, 6150, 6210, 7110, 8210, 8810, 8850, 9110, 9210, 9210i.
    note: xx90 phone is identical to xx10. 3390=3310, 5190=5110 and so on.

    Q: How many wrong codes can i enter?
    A: You can enter up to 5 wrong codes. in the 5th try the phone will be hard-locked, and you'll have to unlock it using cable.

    Q: Is unlocking illegal?
    A: Unlocking is not illegal, but it might void the warranty of your provider. check the contract with your provider to be sure.
    Last edited by Yotamz; 11-02-2004 at 05:11 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Hungary
    Posts
    945
    How about 9210 and 9210i?
    I know that 9210 is Dct3, but 9210i is a bit Dct3 and a bit dct4 so "hybrid", but what calculation do these need?
    Dct3 or Dct4?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    that's a hard question...

    according to the forum sections, the 9210i is in the dct4 category, and 9210 is in the dct3 category. but, we can try entering a dct4 unlock code in a 9210i. if it is dct4 it will be unlocked. if not - it will not accept the last # because dct3 codes are shorter.

    but this question is not that important, because in all the time dct4 remote unlocking was possible, i've never seen a single request to unlock a 9210i.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Portugal
    Posts
    1,295
    someone has already test it with my calc and it didnt work, so i would say it's a dct3
    Attention Portuguese users:

    Novo fórum de GSM e outros 100% em Português:


    GsmIn.com

  5. #5
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    Quote Originally Posted by Crux2002
    someone has already test it with my calc and it didnt work, so i would say it's a dct3
    ok, the question has been answered.. thanx

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Warsaw ,Poland
    Posts
    345
    I;ve read somewhere that 9210 and 9210i are dct-L ,so conclusion is that they aren't eiver dct-3 and dct-4

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Toronto
    Posts
    6

    code for nokia 3390

    Quote Originally Posted by Yotamz
    Since it is now possible to calculate unlock codes for Nokia DCT3 models, I'm creating this thread for frequently asked questions about the new subject.
    feel free to reply to this thread, ask questions or post answers so we can make this little faq good enough for newbies.

    Do NOT post code requests in this thread.

    ---
    Q: How do I enter the codes?
    A: Remove the sim-card, power on the phone, and enter the code as it is with all the charactes. to get p w and + hit the asterik (*) key several times.

    Q: What do I have to post in a request for code?
    A: You have to post your phone's model, IMEI number, and the network that the phone is currently on, including country. if you know the network code (MCC+MNC) - post it also.

    Q: Where can I find my IMEI number?
    A: You can find it under the battery, or by pressing *#06#.

    Q: Where can I find my network code?
    A: Go to this page:
    http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/index.shtml
    choose your country from the list, then click on "Network Information" of the network you want. The number will be displayed as 123 45, in the "Network Code" field.

    Q: Which models are DCT3?
    A: 2100, 3210, 3310, 3315, 3330, 3350, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6130, 6150, 6210, 7110, 8210, 8810, 8850, 9110, 9210, 9210i.
    note: xx90 phone is identical to xx10. 3390=3310, 5190=5110 and so on.

    Q: How many wrong codes can i enter?
    A: You can enter up to 5 wrong codes. in the 5th try the phone will be hard-locked, and you'll have to unlock it using cable.

    Q: Where can I get the DCT3 calculator?
    A: Currently there is no software DCT3 calculator. the codes are calculated with the siemens clip. You can get that clip from http://www.modifications.net/ .

    Q: Is unlocking illegal?
    A: Unlocking is not illegal, but it might void the warranty of your provider. check the contract with your provider to be sure.


    Please reply to this thread with questions/answers/corrections, and help us in making this FAQ usefull..
    wher can i find a unlock code for nokia 3390?

  8. #8
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,163
    Mr Julian-78,

    Don't U think the guys do make such information for U to read it first?

    >> Q: Where can I get the DCT3 calculator?
    >> A: Currently there is no software DCT3 calculator. the codes are calculated with the siemens clip. You can get that clip from http://www.modifications.net/ .

    NokDoc
    U can checkout anytime U like, but U can never leave!

  9. #9
    Can trying to unlock your phone, damage it in a way that it might affect some thing like texting, calling or any of the menu features?

    Thanks

  10. #10
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    Quote Originally Posted by markay_stinkay
    Can trying to unlock your phone, damage it in a way that it might affect some thing like texting, calling or any of the menu features?

    Thanks
    you may lose the ability to unlock it with codes if you enter wrong code more than 5 times.

    besides that, it doesn't have any affect on the phone.

  11. #11
    Thanks for the reply so soon. I apologise about this if I've made a mistake in posting in the wrong thread. The problem is I have recieved my code and typed it in without a sim card in, and it says 'sim restriction off'. so i turned it off then i put a different sim in but it still says 'sim card not accepted'. wot am i doing wrong? some one said i have only unlocked one lock and that their are 3 more locks to unlock?

    Can anyone help please?

    Thankyou

  12. #12
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Portugal
    Posts
    1,295
    some networks locks code 1 and 2

    you only have code 1

    you cant get code 2 yet

    unlock with cable
    Attention Portuguese users:

    Novo fórum de GSM e outros 100% em Português:


    GsmIn.com

  13. #13
    With the code I was given in the other thread, i tried changed the last number and when i changed it 3 and then 4 both times it "sim restriction off". So does this mean i have got 3 of the codes or are these 3 just the same?

  14. #14
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Portugal
    Posts
    1,295
    well, that was a mistake!

    you can only enter the code 5 times. after that, phone can only be unlocked by cable. the coude u had was something like #pw+1234567890+1#

    and you need someone to calculate you the code #2

    if you entered 5 times a code, you can forget unlock by code. only using a cable
    Attention Portuguese users:

    Novo fórum de GSM e outros 100% em Português:


    GsmIn.com

  15. #15
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    Quote Originally Posted by markay_stinkay
    With the code I was given in the other thread, i tried changed the last number and when i changed it 3 and then 4 both times it "sim restriction off". So does this mean i have got 3 of the codes or are these 3 just the same?
    lock 3 and 4 are almost never closed, in this case it seems that they were already open, so it does not decrease your 5 tries. however, changing the last digit will not work, you have to calc a code for lock 2, and i don't know if it is possible yet.

  16. #16
    Thanks for the info Yotamz. I take the 'codes' are a bit like a pin code then. If you do three wrong its locked, but if you get 2 wrong say, then get the code right, your tries are resetted to 3.

    So i might aswell pay for someone do to it?

    If something becomes available to unlock lock 2 could you please let me know.

    Cheers

  17. #17
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    Quote Originally Posted by markay_stinkay
    Thanks for the info Yotamz. I take the 'codes' are a bit like a pin code then. If you do three wrong its locked, but if you get 2 wrong say, then get the code right, your tries are resetted to 3.

    So i might aswell pay for someone do to it?

    If something becomes available to unlock lock 2 could you please let me know.

    Cheers
    i'm not sure if entering the correct code resets the 5 tries counter, but entering the correct code will unlock the phone, so after that it doesn't matter how many tries you have.

    you may pay for someone to unlock it with cable or a clip, it shouldn't be expensive.
    also, you may get the code from your provider, but it might be expensive, as the priovders don't like people to leave them for other companies. here the providers charge about 30-35$ for unlock.

  18. #18
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Old Europe / DE
    Posts
    1,114
    9210 and 9210i are DCT-3 for unlock!

    Use datacable and EEPROM Tools 3.1 or Rolis Tool 1.8/1.9

  19. #19
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    Quote Originally Posted by gsm community
    9210 and 9210i are DCT-3 for unlock!

    Use datacable and EEPROM Tools 3.1 or Rolis Tool 1.8/1.9

    we are talking about remote unlocking. do these models use the same algorythm as dct3s?

  20. #20
    Quote Originally Posted by Yotamz
    we are talking about remote unlocking. do these models use the same algorythm as dct3s?
    yes... they use the dct3 unlocking algo to calculate their code
    they're actually caled dctl phones
    they are half dct4 and half dct3

  21. #21
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Aveiro, Portugal
    Posts
    5
    Hi y'all.

    How do I test to find out if my 3210 has more locks active besides lock 1?

    The phone is locked to my wifes sim-card. If I insert mine he will ask for the security code. Does this info help to answer the previous question?

    Cheers,

    MiguelAl

  22. #22
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    Quote Originally Posted by miguelal
    Hi y'all.

    How do I test to find out if my 3210 has more locks active besides lock 1?

    The phone is locked to my wifes sim-card. If I insert mine he will ask for the security code. Does this info help to answer the previous question?

    Cheers,

    MiguelAl
    is your simcard and your wifes simcard is from the same provider?
    if so, lock 2 or lock 4 are possibly closed.

    if not, you can't be sure, and you have to check.
    the best way is to try entering code 1, and then try the other simcard, if it is not accepted - lock 2 is probably closed.
    you can also type #pw+1234567890+2#. if you get "code error" - lock 2 is closed, otherwise it's open. however, if lock 2 is closed, this code will be considered as a wrong code, and it will take one from your 5 tries.

  23. #23
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Aveiro, Portugal
    Posts
    5
    Tanks Yotamz for your fast reply.

    Indeed my sim-card is from the same provider as my wife's sim-card.

    So I don't need to bother with unlocking using DCT3 codes wright?

    I just got in the mail a mfbus cable do connect the 3210 to my computer's COM port. I also downloaded Noktool 1.8.

    Can you see me smilling in the next hour?

    Cheers,

    MiguelAl

  24. #24
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    ISRAEL
    Posts
    11
    why there isn't a dc-3 softwere conculator?
    if there is one please post the link here...

  25. #25
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    surrey uk
    Posts
    31
    Quote Originally Posted by carny
    why there isn't a dc-3 softwere conculator?
    if there is one please post the link here...
    doesnt anyone read this extremly good forum before blindly posting?

  26. #26
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Portugal
    Posts
    1,295
    Quote Originally Posted by carny
    why there isn't a dc-3 softwere conculator?
    if there is one please post the link here...

    hmmmm. whast is a "softwere conculator"?????
    lol
    Attention Portuguese users:

    Novo fórum de GSM e outros 100% em Português:


    GsmIn.com

  27. #27

    unlock code

    Hi,

    I am new to the site and a little confused in trying to get my cell to work on another network. I have spend about 3 days going to different retail outlets to see what my options are in moving to a different provider and I think I am down to the following: my Nokia 3390 needs to be unlocked to accept a differnt provider. Although I paid for the cell, I now need to reactivate the simm card before the carrier can unlock the phone.

    By word of mouth I discovered this site and I hope I am proceeding according to what I have read so far on the different threads.

    In trying to follow the process, my first question is: My network code is 310 followed by 13 two digit numbers. Do I need to provide all 13 numbers in requesting the code. I guess the 2 digit number refers to a specific network geographic sub region ?

    Thanks for your help

  28. #28
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    aboutnokia.com
    Posts
    614
    Quote Originally Posted by phnen
    Hi,

    I am new to the site and a little confused in trying to get my cell to work on another network. I have spend about 3 days going to different retail outlets to see what my options are in moving to a different provider and I think I am down to the following: my Nokia 3390 needs to be unlocked to accept a differnt provider. Although I paid for the cell, I now need to reactivate the simm card before the carrier can unlock the phone.

    By word of mouth I discovered this site and I hope I am proceeding according to what I have read so far on the different threads.

    In trying to follow the process, my first question is: My network code is 310 followed by 13 two digit numbers. Do I need to provide all 13 numbers in requesting the code. I guess the 2 digit number refers to a specific network geographic sub region ?

    Thanks for your help
    post your request in the dct3 unlock thread, you will need your imei number and what network the phone is on and country.

  29. #29
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    SPAIN
    Posts
    14
    Quote Originally Posted by Yotamz
    lock 3 and 4 are almost never closed, in this case it seems that they were already open, so it does not decrease your 5 tries. however, changing the last digit will not work, you have to calc a code for lock 2, and i don't know if it is possible yet.
    Do DCT3 have 7 codes as NTC4 ?

  30. #30
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Jerusalem, Israel
    Posts
    2,065
    Quote Originally Posted by capiweb
    Do DCT3 have 7 codes as NTC4 ?
    no..dct3 phones have 4 codes, one for each lock.

  31. #31
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,163
    Hi,

    We not allow Nokia codes stuff anymore at this forum.

    Even with or without alternative.

    NokDoc
    U can checkout anytime U like, but U can never leave!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •