Results 1 to 29 of 29

Thread: cable unlock a55

  1. #1

    cable unlock a55

    hi i have a new a55, which i want to unlock as its on orange and i like o2. i have a cable and all siemans and freil but how do i unlock it? they both have so many settings that i'm a bit worried i will damage it. i did try but all i got was phone not on but it was. thanks for any help. i never had this problem with 2 tin cans a some string!

  2. #2
    Quote Originally Posted by voyager0uk
    i did try but all i got was phone not on but it was. thanks for any help. i never had this problem with 2 tin cans a some string!
    1) phone Off
    2) load Freia (choose your model "A55")
    3) Connect it
    4) Read Firmware
    a) Start
    b) Press on/off button per 0.5 sek (Don't swich on your one really)
    c) Soft w'll write "OK!"

    5) Read EEPROM1 (from a) to c) do )
    6) Button "Unlocking"
    7) Dirrect u... Also saves...
    Use ORIGINAL IMEI (from a) to c) do )

    Anjoy of life!

  3. #3

    thanks

    thanks a million, what more can i say - easy when you know how.

  4. #4

    Unhappy Helppppppppppppppppp

    hi,
    i unlocked my a55 and it worked but then i altered the flash after, and my phone ain't working now if you press the on/off button it buzzes for 2secs then stop

    can you help please

  5. #5

    Hmmmm

    Quote Originally Posted by preetkhunkhun
    i unlocked my a55 and it worked but then i altered the flash after, and my phone ain't working now if you press the on/off button it buzzes for 2secs then stop
    can you help please
    That have u meen "but then i altered the flash". Do u try to unlock it?
    Or what have u done with that one?

    Try to write it's OWN IMEI maybe it's damaged/
    Good luck!
    Last edited by AleXmaN; 10-04-2004 at 05:26 PM.

  6. #6

    Angry A55 helpp

    hi i use freia well every software i use says the same thing this:

    COMM_LoadBoots : selected phone family is 8
    TTY_OpenCOMPort : opening COM4
    TTY_OpenCOMPort : baudrate is 115200, DTR is enabled, RTS is enabled
    COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
    COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is not powered on
    TTY_CloseCOMPort : Closing COM4



    i have tried every thing changing the boot type e.t.c

    can someone help me please

  7. #7
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Bulgaria
    Posts
    2,330

    Hi!

    Two ways...:
    1: Flash only eeprom..
    2: Full flash..
    Good luck!
    Sergo_Zmeia
    Im the wind forever free...

  8. #8

    still did not work

    no luck same error

    could someone help me please


  9. #9
    Quote Originally Posted by preetkhunkhun
    no luck same error

    could someone help me please

    Tell pls step by step....
    WHAT Do YOU TRYed TO DO this it! Before it makes Bzzzz

    & Do U havea Backup files?
    Last edited by AleXmaN; 10-04-2004 at 05:28 PM.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    SOUTH WALES UK
    Posts
    178
    Hi,I have same problem with freia and the other A50/A55 proggies.It keeps saying bootcore dose not seem to be running,closing com1.What is going on with these proggies.I have also tried everything that i know.Glad to see that iam not the only one this is happing too.There MUST be someone out there who can help.
    Best regards.
    Rob

    ''As i hurtled through space,one thing
    kept crossing my mind - every part of this capsule was supplied by the lowest bidder.

  11. #11
    sure you ain't got it on the wrong com port mate

  12. #12
    1)i connect phone to pc using usb cable that works for c55

    2)turn off phone

    3)put freia v9 on
    4)make sure right com port is in use
    5)press unlock using orignal imei number
    6)unlocks and works with my new sim

    7)but then i try to flash it using c55 flash file
    thats how it stopped working

    9)now if i press the on/off button it buzzes but nothing else happens not even a light

  13. #13
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    SOUTH WALES UK
    Posts
    178
    Hi,I have tried all com ports.This is the message that i am getting.

    MISC_calibrate_delay : 138.85 BogoMIPS
    COMM_LoadBoots : selected phone family is 8
    TTY_OpenCOMPort : opening COM1
    TTY_OpenCOMPort : baudrate is 115200, DTR is enabled, RTS is enabled
    COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
    COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is powered on
    COMM_SendBoot : sending boot 0 for model 8
    COMM_SendBoot : waiting for boot ack
    COMM_SendBoot : boot file is not accepted
    TTY_CloseCOMPort : Closing COM1
    Best regards.
    Rob

    ''As i hurtled through space,one thing
    kept crossing my mind - every part of this capsule was supplied by the lowest bidder.

  14. #14
    what cable you using
    usb or com port

  15. #15
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    SOUTH WALES UK
    Posts
    178
    Com port,and i have tested it on a friends computer and the cable works fine.
    Best regards.
    Rob

    ''As i hurtled through space,one thing
    kept crossing my mind - every part of this capsule was supplied by the lowest bidder.

  16. #16
    guess you are having the same problem as me

    hopefully someone can help


    Last edited by preetkhunkhun; 11-04-2004 at 04:06 PM.

  17. #17

    Exclamation

    And do you tell me what S/W version is on your phones?

    If
    Version: 11
    ProdDat: 20040304
    Variant: S 702
    Product: A55

    Its.... raver BAD
    This phones from begining (birth) with NEW type of BOOTcore
    and feria (8,9... no longer) can't eat its.
    And there is no such test point like in old х55, here is it's like in M55
    (small ball under processor).

    Good Luck!

  18. #18

    Talking

    what i now did was rang siemens on "08705334411" and said that my a55 won't turn on and they sent me a jiffy bag so they can fix it for me for free cause it is under warrenty still.
    i will tell you what they did when it comes back to me

  19. #19
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Bulgaria
    Posts
    2,330

    Hi!

    Hum..tuff problem..U use chineese cable I guess...try to flash it with good working vertion..not low that the one Ur phone was..
    Regards!
    Sergo_Zmeia
    PS: settings on :bootcore patched, DTS unchecked..
    Im the wind forever free...

  20. #20

    a55

    hi please help
    have freia and am trying to unlock but keeps coming up boot not accepted.
    please help

  21. #21
    TTY_OpenCOMPort : baudrate is 115200, DTR is enabled, RTS is enabled
    COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running

    Try changing the config... Maybe DTR and RTS are enabled. Try leavinī just one of them. It worked for me.

  22. #22

    Smile A50, A55 testpoints & more

    Where to get testpoints
    http://gsmfree.vipserver.ru/Siemens/..._Testpoint.htm
    or upload the attached testpoint file.
    for A50 you need to first ground the testpoint then unlock using Freia.
    for A55 you need to first cut the testpoint then unlock using Freia.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by ednacell; 06-09-2004 at 12:50 PM.

  23. #23

    unlocking A55 "Boot file is not acepted"

    HI EVERYONE

    I have a phone siemens A55:
    version 11
    20040302
    variant: M 621
    Could anybody tells me why I always have this answer form several soft for unlocking siemens:
    "Boot file is not acepted"
    Pls Iwill apprecciate any help from you.
    Thanks in advance
    Alex7

  24. #24
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Oxford (u.k)
    Posts
    207
    Quote Originally Posted by alex7
    HI EVERYONE

    I have a phone siemens A55:
    version 11
    20040302
    variant: M 621
    Could anybody tells me why I always have this answer form several soft for unlocking siemens:
    "Boot file is not acepted"
    Pls Iwill apprecciate any help from you.
    Thanks in advance
    Alex7
    Has anyone got a link to download the unlock software? and can i unlock the A55 with the com cable that i used to flash the C35i with?. How about a full How-To and software zip file?.

    Best regards and many thanks, Bobski.

  25. #25
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Oxford (u.k)
    Posts
    207
    Got Freia from the download section. Everything else in my post is still correct.

    Cheers.

  26. #26

    Smile unlocking siemens a55

    hi!! 'im portuguese and i'm lookink forward to learn how do i unlock my siemens a55.
    Sincerely i don't understand much about mobile phones but i'll try.
    i'm using one of your products : NokiaFree Unlock Codes Calculator v3.00.
    it doesnt have this model but i tried anyway by putting my imei number but still i dont know how to activate the unlocking code im my mobile phone.
    i read something about some proggies to unlock siemens a55.
    i hope someone could help me with this!
    Sincerely my congratulations to all team developers of this programs to unlock mobile pnhones to the ones that want a further use by other networks' sim cards.

    Be cool , be nice

  27. #27
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    Siemens Software

    anybody have usermanual of sst
    (any version)
    please post here

  28. #28
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    papua

    papua user manual needed pls help

  29. #29
    Quote Originally Posted by Sahdowmaster
    hi!! 'im portuguese and i'm lookink forward to learn how do i unlock my siemens a55.
    Sincerely i don't understand much about mobile phones but i'll try.
    i'm using one of your products : NokiaFree Unlock Codes Calculator v3.00.
    it doesnt have this model but i tried anyway by putting my imei number but still i dont know how to activate the unlocking code im my mobile phone.
    i read something about some proggies to unlock siemens a55.
    i hope someone could help me with this!
    Sincerely my congratulations to all team developers of this programs to unlock mobile pnhones to the ones that want a further use by other networks' sim cards.

    Be cool , be nice
    down from ere all new siemens without testpoint
    http://www.unlockeasy.com/modules.ph...ownload&cid=20

    all info and progs how to for siemens
    http://people.itu.int/~emartine/

    have fun

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to unlock 3210 with cable ?
    By Bibendum in forum Nokia DCT3 & DCT2 General sections
    Replies: 2
    Last Post: 19-01-2004, 01:34 AM
  2. Help ! unlock 7650 by cable
    By RiisE in forum Nokia DCT4 software
    Replies: 8
    Last Post: 13-12-2003, 07:38 PM
  3. Nokia 6200 over 5 times, M/Fbus cable unlock?
    By wei2k1 in forum Unlock codes ( DCT3 / DCT4 )
    Replies: 1
    Last Post: 11-09-2003, 12:33 AM
  4. rigth unlock cable?
    By eperdeme in forum 32XX / 33XX / 34XX / 35XX [Closed]
    Replies: 4
    Last Post: 02-09-2003, 04:31 PM
  5. 3510i unlock by cable?
    By zybernut in forum 32XX / 33XX / 34XX / 35XX [Closed]
    Replies: 1
    Last Post: 16-05-2003, 09:47 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •